Het ACOI zoekt journalisten die willen bijdragen aan de totstandkoming van de Samenwerkwijzer.  Wilt u meedoen? Schrijf u nu in voor de validatiesessie!

Het ACOI ontwikkelt de Samenwerkwijzer, een model voor (de ondersteuning van) goed contact en overleg tussen Woo-verzoekers en -behandelaars. Het conceptproduct willen we toetsen bij de doelgroepen. Dit doen we door middel van een online consultatie. Daarnaast organiseren we validatiesessies, waaronder een aparte sessie voor journalisten op donderdagmiddag 15 mei 14:00 – 16:30 in Amsterdam, locatie: Spaces Amstel (Mr. Treublaan 7).

Wat gaan we doen tijdens een validatiesessie?

  • Tijdens deze sessie bespreken we de concept-producten en of die voldoende duidelijk en toepasbaar zijn. Hierbij wordt in het bijzonder aandacht besteed aan de brochure voor verzoekers. Hoe komt deze op u over?
  • We staan stil bij de vraag of de adviezen in de Samenwerkwijzer uws inziens voldoende inspelen op de huidige praktijk en hier werkbare oplossingen en/of alternatieven voor biedt. Komen uw behoeften op het gebied van goed contact voldoende naar voren in de handleiding?

Aanmelden voor de sessie

Heeft u als journalist ervaring met het doen van Woo-verzoeken en wilt u de sessie bijwonen? Meld u aan via het formulier! 

Validatiesessie voor Woo-behandelaars

Bent u Woo-behandelaar en wilt u een validatiesessie bijwonen? Schrijf u dan in voor één van de vier sessies voor Woo-behandelaars verspreid door het land. 

Over de Samenwerkwijzer

De Samenwerkwijzer gaat, zoals de titel dat al zegt, specifiek over goed contact en het overleg tussen Woo-behandelaar en Woo-verzoeker. Volgens het ACOI is dit het fundament voor een geslaagde afhandeling van Woo-verzoeken. Waarom? Omdat de kans groter is dat verzoekers sneller de informatie krijgen waar zij behoefte aan hebben. Daarnaast helpt het om gerichter informatie te zoeken en termijnen te halen. 

Goed contact en samenwerken klinken misschien als een open deur, maar in de praktijk is het nog niet zo vanzelfsprekend. Het vergt behulpzaamheid en redelijkheid van beide partijen, open communicatie, bereikbaarheid en wederzijds vertrouwen en respect. De Samenwerkwijzer geeft, aan de hand van vijf uitgangspunten, handvatten voor de Woo-behandelaar om dit vorm te geven.